Hoe het allemaal begon...


Natasja Sels is het creatief brein, ontwerper en maker van de beren van 'Bearly Treasures'. 


Zij leerde het beren maken kennen via haar grootmoeder die antieke poppen verzamelde en verkocht. Hierdoor bezocht Natasja regelmatig poppen- en berenbeurzen. Op een gegeven moment trok ze haar stoute schoenen aan en ze kocht op zo'n beurs een pakket om een teddybeer te maken. Ze had al wel een creatieve achtergrond, maar aan de slag gaan met naald en draad was voor haar een nieuwe uitdaging. Toen ze haar eerste zelfgemaakte beer in haar handen hield, sprong er een vonk over en was ze verkocht. Ze ging meteen aan de slag om nog meer beren te maken. Daarvoor experimenteerde ze met alle stofjes die ze te pakken kon krijgen, gordijnstof, zetelstof, balenkatoen, kortom alles wat ze vond was goed. Gezien haar creatieve achtergrond en diploma aan de kunsthumaniora, duurde het niet lang of ze ging ook aan de slag om zelf patronen te ontwerpen. 


In 1997 werd het teddyberen atelier ' Bearly Treasures-Handmade by Tacha' geboren. De naam 'Bearly Treasures' werd bewust gekozen, omdat elke beer een juweeltje is om te koesteren. 


Wat ooit als liefhebber van beren begon, groeide uit tot een ware passie voor het maken van unieke teddyberen. 


Elke beer wordt volledig met de hand gemaakt en daarbij streeft Natasja voortdurend naar perfectie, een uniek ontwerp en eigen stijl. Alle materialen worden zorgvuldig uitgekozen voor ze aan de slag gaat met een nieuw ontwerp. Ook de accessoires worden zelf gemaakt. 


Hierdoor behaalde de creaties van 'Bearly Treasures' in het verleden verschillende malen de eerste plaats tijdens verscheidene internationale wedstijden, waar haar creaties werden beoordeeld door een internationale vakjury. 


In 2021 won de beer Angelica de publieksprijs in de gerenomeerde Golden George Awards. 


Van elke beer wordt slecht één exemplaar gemaakt (one-of-a kind) en elke beer heeft een uniek ID-label. 


De teddyberen van 'Bearly Treasures' zijn gegeerde collector items, en ze vonden reeds over heel de wereld hun weg naar verzamelaars. 


Een glimlach op het gezicht van een teddybeer liefhebber, de twinkel in hun ogen als men een teddybeer van 'Bearly Treasures' vastneemt, daar doet Natasja het voor.

Dat is haar missie, mensen een stukje nostalgie laten herbeleven en hen hiermee gelukkig maken. 


Maar 'Bearly Treasures' maakt meer dan alleen collector bears. Natasja is ook de bezieler van het project ' A Bears Embrace'.....